Met aubergine en champignons

Aubergine en champignons zijn twee ingrediënten die perfect samengaan. Ze zijn beide veelzijdig en kunnen worden gebruikt in een verscheidenheid aan gerechten. In dit recept combineren we de twee ingrediënten om een heerlijke maaltijd te maken. We gebruiken ook knoflook, uien, tomaten en kruiden om de smaak te versterken. Dit gerecht is eenvoudig te maken en heeft een heerlijke smaak.

Ingrediënten:

– 2 aubergines, in blokjes gesneden
– 200 gram champignons, in plakjes gesneden
– 2 uien, in ringen gesneden
– 2 teentjes knoflook, fijngehakt
– 2 tomaten, in blokjes gesneden
– 2 eetlepels olijfolie
– 1 theelepel paprikapoeder
– 1 theelepel oregano
– Zout en peper naar smaak

Bereidingswijze:

1. Verwarm de oven voor op 200 graden Celsius.

2. Leg de aubergineblokjes op een bakplaat en bestrijk ze met olijfolie. Bestrooi met paprikapoeder, oregano, zout en peper. Rooster de aubergineblokjes in de oven gedurende 20 minuten.

3. Verwarm de rest van de olijfolie in een grote koekenpan. Voeg de uien, knoflook en champignons toe en bak gedurende 5 minuten.

4. Voeg de tomatenblokjes toe en bak nog eens 5 minuten.

5. Voeg de geroosterde aubergineblokjes toe en bak nog eens 5 minuten.

6. Breng op smaak met zout en peper.

7. Serveer warm.

Met aubergine en champignons

Geef een reactie

Schuiven naar boven