Merguez worst is een heerlijke Marokkaanse worst die een heerlijke smaak heeft. Het is een perfecte aanvulling op veel gerechten, van salades tot pastagerechten. Hieronder volgt een recept voor het maken van merguez worst.
Ingrediënten:
500 gram lamsvlees
2 teentjes knoflook, fijngehakt
1 theelepel komijn
1 theelepel paprikapoeder
1 theelepel koriander
1 theelepel zout
1 theelepel peper
1 theelepel gedroogde chilipeper
Bereidingswijze:
1. Begin met het fijnhakken van het lamsvlees.
2. Voeg de knoflook, komijn, paprikapoeder, koriander, zout, peper en gedroogde chilipeper toe aan het lamsvlees en meng alles goed door elkaar.
3. Vorm het lamsvleesmengsel tot worsten en leg ze op een bakplaat.
4. Bak de worsten in een oven op 200 graden Celsius gedurende 20 minuten.
5. Serveer de merguez worst warm met salade of andere gerechten.