Mergpijpjes

Mergpijpjes zijn een heerlijk en smakelijk gerecht dat je gemakkelijk thuis kunt maken. Het is een traditioneel gerecht dat al eeuwenlang wordt gegeten in Nederland. Mergpijpjes zijn een lekkere combinatie van varkensvlees, spek, uien en kruiden. In dit recept leer je hoe je deze heerlijke mergpijpjes kunt maken.

Ingrediënten:

– 500 gram mergpijpjes
– 2 uien, fijngesneden
– 2 teentjes knoflook, fijngesneden
– 2 eetlepels olijfolie
– 2 eetlepels boter
– 2 eetlepels bloem
– 1 eetlepel paprikapoeder
– 1 theelepel tijm
– 1 theelepel rozemarijn
– 1 theelepel zout
– 1 theelepel peper
– 200 ml kippenbouillon

Bereidingswijze:

1. Verwarm de oven voor op 200 graden Celsius.

2. Verhit de olijfolie en boter in een grote koekenpan. Voeg de uien en knoflook toe en bak deze 5 minuten op middelhoog vuur.

3. Voeg de bloem, paprikapoeder, tijm, rozemarijn, zout en peper toe en roer goed door.

4. Voeg de kippenbouillon toe en roer goed door.

5. Voeg de mergpijpjes toe en roer goed door.

6. Breng het geheel aan de kook en laat het 10 minuten zachtjes koken.

7. Verdeel het geheel over een ovenschaal en zet de schaal in de oven. Bak de mergpijpjes in 25 minuten gaar.

8. Serveer de mergpijpjes met aardappelpuree en groente naar keuze.

Mergpijpjes

Geef een reactie

Schuiven naar boven