Meloui

Meloui is een Marokkaans gerecht dat bestaat uit een dunne, gebakken deegschijf die wordt gevuld met een mengsel van gehakte ui, kruiden en soms ook vlees. Het is een heerlijk gerecht dat gemakkelijk te maken is en een lekkere snack of maaltijd kan zijn. Hieronder volgt een recept voor meloui.

Ingrediënten:

– 500 gram bloem

– 2 theelepels zout

– 2 eetlepels olijfolie

– 2 eetlepels boter

– 2 eetlepels suiker

– 2 eetlepels gedroogde kruiden naar keuze

– 2 eetlepels gehakte ui

– 2 eetlepels gehakt vlees (optioneel)

– Olijfolie om in te bakken

Bereidingswijze:

1. Meng de bloem, zout, olijfolie, boter, suiker en kruiden in een kom. Kneed het deeg tot het glad is.

2. Voeg de gehakte ui en het gehakte vlees toe (indien gebruikt) en kneed het deeg nogmaals.

3. Verdeel het deeg in 8 gelijke stukken en rol elk stuk uit tot een dunne schijf.

4. Verwarm de olijfolie in een koekenpan en bak de schijven aan beide kanten goudbruin.

5. Serveer de meloui warm met een salade of andere gerechten.

Meloui

Geef een reactie

Schuiven naar boven