Melkbroodjes

Melkbroodjes zijn een heerlijk en eenvoudig te maken broodje dat een lekkere snack of ontbijt optie is. Ze zijn licht en luchtig, met een krokante korst en een zachte, zoete binnenkant. Deze melkbroodjes zijn gemaakt met een basisdeeg dat wordt gekneed met melk, boter, suiker en eieren. Ze kunnen worden geserveerd met boter, jam of honing. Hier is een recept voor heerlijke melkbroodjes.

Ingrediënten:

– 500 gram bloem

– 2 eetlepels suiker

– 2 theelepels zout

– 2 eetlepels gedroogde gist

– 2 eieren

– 250 ml melk

– 50 gram boter

Bereidingswijze:

1. Verwarm de melk tot lauwwarm. Voeg de gist toe en roer tot het is opgelost.

2. Voeg de bloem, suiker en zout toe aan een kom en meng goed.

3. Voeg de eieren toe en meng goed.

4. Voeg de melk toe en meng tot een deeg.

5. Voeg de boter toe en kneed het deeg tot het glad en elastisch is.

6. Leg het deeg in een kom en dek af met een vochtige doek. Laat het deeg 1 uur rijzen.

7. Verwarm de oven voor op 200 graden Celsius.

8. Verdeel het deeg in 12 gelijke stukken en vorm er broodjes van.

9. Leg de broodjes op een met bakpapier beklede bakplaat.

10. Bak de broodjes in de oven gedurende 20-25 minuten, of tot ze goudbruin zijn.

11. Laat de broodjes afkoelen op een rooster.

12. Serveer de melkbroodjes warm met boter, jam of honing.

Melkbroodjes

Geef een reactie

Schuiven naar boven