Mechelse koekoek

Mechelse koekoek is een traditionele Belgische gerecht dat al eeuwenlang wordt gegeten. Het is een heerlijke combinatie van kip, spek, uien, wortelen en kruiden. Het is een eenvoudig gerecht dat gemakkelijk te maken is en dat een heerlijke smaak heeft. Hieronder volgt een recept voor Mechelse koekoek.

Ingrediënten:

– 1 kip
– 2 uien, gesnipperd
– 2 wortelen, geschild en in plakjes
– 2 teentjes knoflook, geperst
– 2 eetlepels olijfolie
– 2 eetlepels boter
– 2 eetlepels bloem
– 1 eetlepel paprikapoeder
– 1 theelepel tijm
– 1 theelepel rozemarijn
– 1 theelepel zout
– 1 theelepel peper
– 100 gram spek, in blokjes

Bereidingswijze:

1. Verwarm de oven voor op 200 graden Celsius.

2. Verhit de olijfolie en boter in een grote braadpan.

3. Voeg de uien, wortelen en knoflook toe en bak deze 5 minuten.

4. Voeg de kip toe en bak deze aan beide kanten goudbruin.

5. Voeg de bloem, paprikapoeder, tijm, rozemarijn, zout en peper toe en roer goed door.

6. Voeg de spekblokjes toe en roer goed door.

7. Breng het geheel aan de kook en laat het 10 minuten zachtjes koken.

8. Giet het geheel in een ovenschaal en zet deze in de oven.

9. Bak de Mechelse koekoek in de oven gedurende 30 minuten.

10. Serveer de Mechelse koekoek met aardappelpuree en groenten.

Mechelse koekoek

Geef een reactie

Schuiven naar boven