Maultaschen

Maultaschen zijn een heerlijk en veelzijdig gerecht uit Zuid-Duitsland. Ze zijn gemaakt van een deegdeeg dat wordt gevuld met een mengsel van vlees, groenten, kaas en kruiden. De maultaschen kunnen worden gekookt, gebakken of gefrituurd en worden vaak geserveerd met een saus of salade. In dit recept leer je hoe je maultaschen kunt maken met een heerlijke vulling van gehakt, ui, wortel, prei en kaas.

Ingrediënten:

– 500 gram gehakt
– 1 ui, fijngehakt
– 1 wortel, geraspt
– 1 prei, fijngehakt
– 100 gram geraspte kaas
– 2 eetlepels olijfolie
– 2 eetlepels boter
– 2 eetlepels bloem
– 1 ei
– 1 theelepel zout
– 1 theelepel peper
– 1 theelepel nootmuskaat
– 500 gram deegdeeg

Bereidingswijze:

1. Verwarm de oven voor op 200 graden Celsius.

2. Verhit de olijfolie en boter in een grote koekenpan en voeg de ui, wortel en prei toe. Bak de groenten 5 minuten op middelhoog vuur.

3. Voeg het gehakt toe en bak het gehakt tot het gaar is. Voeg de kaas toe en bak nog een paar minuten.

4. Voeg de bloem toe en roer goed. Voeg het ei, zout, peper en nootmuskaat toe en roer goed. Laat het mengsel afkoelen.

5. Rol het deegdeeg uit op een met bloem bestoven werkvlak. Snijd het deeg in vierkanten van ongeveer 10 cm.

6. Leg een lepel van het gehaktmengsel in het midden van elk vierkant. Vouw de vierkanten dubbel en druk de randen goed aan.

7. Leg de maultaschen op een met bakpapier beklede bakplaat en bak ze in de oven gedurende 20 minuten.

8. Serveer de maultaschen met een saus of salade naar keuze.

Maultaschen

Geef een reactie

Schuiven naar boven