Massaman curry rundvlees

Massaman curry is een Thaise curry die een heerlijke zoete smaak heeft. Het is een van de meest populaire curries in Thailand en wordt vaak gemaakt met rundvlees. In dit recept wordt het rundvlees gecombineerd met een heerlijke massaman curry saus, wat resulteert in een heerlijke, smaakvolle maaltijd.

Ingrediënten:

– 500 gram rundvlees, in blokjes gesneden

– 2 eetlepels olie

– 2 eetlepels massaman currypasta

– 1 ui, fijngesneden

– 2 teentjes knoflook, fijngesneden

– 1 eetlepel gember, fijngesneden

– 1 eetlepel koriander, fijngesneden

– 1 eetlepel kurkuma

– 1 eetlepel kaneel

– 1 eetlepel kardemom

– 1 eetlepel kruidnagel

– 1 eetlepel gedroogde chilipepers

– 1 blik kokosmelk

– 2 eetlepels palmsuiker

– 2 eetlepels tamarinde sap

– 2 eetlepels fishsauce

– 1 eetlepel limoensap

– 1/2 kopje water

– 1/2 kopje gehakte pinda’s

– 1/2 kopje gehakte koriander

– Zout en peper naar smaak

Bereidingswijze:

1. Verwarm de olie in een grote pan en voeg het rundvlees toe. Bak het vlees tot het gaar is.

2. Voeg de ui, knoflook, gember, koriander, kurkuma, kaneel, kardemom, kruidnagel en gedroogde chilipepers toe en bak nog een paar minuten.

3. Voeg de massaman currypasta toe en bak nog een paar minuten.

4. Voeg de kokosmelk, palmsuiker, tamarinde sap, fishsauce, limoensap en water toe en breng aan de kook.

5. Laat de curry zachtjes koken tot het vlees gaar is.

6. Voeg de pinda’s toe en laat nog een paar minuten koken.

7. Breng op smaak met zout en peper.

8. Garneer met gehakte koriander en serveer.

Massaman curry rundvlees

Geef een reactie

Schuiven naar boven