Massaman curry paste

Massaman curry paste is een Thaise kruidenpasta die wordt gebruikt om een heerlijke, pittige curry te maken. Het is een combinatie van kruiden en specerijen, waaronder koriander, kurkuma, komijn, kaneel, kardemom, knoflook, gember, tamarinde, chilipepers en peper. Deze kruiden en specerijen worden gemengd met olie en water om een smeuïge pasta te maken. Massaman curry paste is een van de meest populaire kruidenpasta’s in Thailand en wordt vaak gebruikt om een heerlijke, pittige curry te maken. Hieronder volgt een recept voor het maken van Massaman curry paste.

Ingrediënten:

– 2 eetlepels korianderzaad
– 2 eetlepels kurkuma
– 2 eetlepels komijnzaad
– 1 theelepel kaneelpoeder
– 1 theelepel kardemompoeder
– 2 teentjes knoflook, gehakt
– 1 eetlepel gember, gehakt
– 2 eetlepels tamarindepasta
– 2 rode chilipepers, gehakt
– 1 theelepel zwarte peper

Bereidingswijze:

1. Verwarm een droge koekenpan op middelhoog vuur. Voeg de korianderzaad, kurkuma, komijnzaad, kaneelpoeder en kardemompoeder toe en rooster de kruiden gedurende 2-3 minuten, of totdat ze lichtbruin zijn.

2. Haal de kruiden uit de pan en doe ze in een vijzel of keukenmachine. Voeg de knoflook, gember, tamarindepasta, chilipepers en zwarte peper toe en maal tot een gladde pasta.

3. Voeg wat olie toe aan de pasta en meng goed. Voeg vervolgens wat water toe en meng tot een smeuïge pasta.

4. Breng de Massaman curry paste op smaak met zout en peper.

Je Massaman curry paste is nu klaar om te gebruiken! Geniet ervan!

Massaman curry paste

Geef een reactie

Schuiven naar boven