Mascarpone

Mascarpone is een Italiaanse roomkaas die vaak wordt gebruikt in desserts. Het is een zachte, romige kaas met een licht zoete smaak. Het is een veelzijdig ingrediënt dat kan worden gebruikt in allerlei gerechten, van zoete desserts tot hartige gerechten. In dit recept maken we een heerlijke mascarpone-taart met een knapperige bodem en een romige vulling.

Ingrediënten:

– 500 gram mascarpone
– 200 gram suiker
– 4 eieren
– 200 gram bloem
– 100 gram boter
– 2 theelepels bakpoeder
– 2 eetlepels citroensap
– 1 theelepel vanille-extract

Bereidingswijze:

1. Verwarm de oven voor op 180 graden Celsius.

2. Meng de bloem, bakpoeder en suiker in een kom. Voeg de boter toe en kneed het deeg tot een bal.

3. Vet een springvorm in en druk het deeg in de vorm. Bak de bodem in de oven gedurende 15 minuten.

4. Klop de eieren en voeg de mascarpone, citroensap en vanille-extract toe. Roer alles goed door elkaar.

5. Giet de vulling over de bodem en bak de taart nog eens 25 minuten in de oven.

6. Laat de taart afkoelen en garneer met poedersuiker.

Geniet van je heerlijke mascarpone-taart!

Mascarpone

Geef een reactie

Schuiven naar boven