Marokkaanse tajine

Marokkaanse tajine is een heerlijke, traditionele gerecht uit Marokko. Het is een soepachtige stoofpot met een mix van kruiden, groenten en vlees. De smaken zijn zoet, zuur en pittig. Het is een gerecht dat je gemakkelijk thuis kunt maken. Hieronder volgt een recept voor een heerlijke Marokkaanse tajine.

Ingrediënten:

– 2 uien, gesnipperd

– 2 teentjes knoflook, geperst

– 2 theelepels komijn

– 2 theelepels koriander
– 2 theelepels paprikapoeder
– 1 theelepel gemberpoeder
– 1 theelepel kurkuma
– 1 theelepel cayennepeper
– 500 gram kipfilet, in blokjes
– 2 eetlepels olijfolie
– 1 blik tomatenblokjes
– 1 blik kikkererwten
– 1 blik champignons, in plakjes
– 1 blikje kippenbouillon
– 1 eetlepel honing
– 1 eetlepel citroensap
– 1 eetlepel olijfolie
– Zout en peper naar smaak

Bereidingswijze:

1. Verwarm de olijfolie in een grote pan en fruit hierin de ui en knoflook.

2. Voeg de komijn, koriander, paprikapoeder, gemberpoeder, kurkuma en cayennepeper toe en bak dit nog een paar minuten mee.

3. Voeg de kipblokjes toe en bak deze totdat ze gaar zijn.

4. Voeg de tomatenblokjes, kikkererwten, champignons, kippenbouillon, honing, citroensap en olijfolie toe en breng het geheel aan de kook.

5. Laat de tajine op een laag vuur ongeveer 30 minuten zachtjes koken.

6. Breng de tajine op smaak met zout en peper.

7. Serveer de tajine met rijst of couscous.

Eet smakelijk!

Marokkaanse tajine

Geef een reactie

Schuiven naar boven