Marokkaanse koekjes

Marokkaanse koekjes zijn een heerlijke traktatie die je gemakkelijk thuis kunt maken. Deze koekjes zijn licht, knapperig en heerlijk gekruid met kaneel, kardemom en kruidnagel. Ze zijn perfect als snack of als dessert. Hieronder volgt het recept voor deze heerlijke koekjes.

Ingrediënten:

– 250 gram bloem

– 125 gram boter

– 125 gram suiker

– 1 ei

– 1 theelepel kaneel

– 1 theelepel kardemom

– 1 theelepel kruidnagel

– 1 theelepel bakpoeder

– 1 eetlepel citroensap

– 2 eetlepels melk

– 1 eetlepel vanille extract

Bereidingswijze:

1. Verwarm de oven voor op 180 graden Celsius.

2. Meng de bloem, boter, suiker, kaneel, kardemom, kruidnagel en bakpoeder in een kom.

3. Voeg het ei, citroensap, melk en vanille extract toe en kneed het deeg tot een soepel geheel.

4. Rol het deeg uit op een met bloem bestoven werkvlak en steek er met een koekvormpje koekjes uit.

5. Leg de koekjes op een met bakpapier beklede bakplaat en bak ze in ongeveer 15 minuten goudbruin.

6. Laat de koekjes afkoelen en geniet ervan!

Marokkaanse koekjes

Geef een reactie

Schuiven naar boven