Marokkaanse kip met rijst

Marokkaanse kip met rijst is een heerlijk gerecht dat je gemakkelijk thuis kunt maken. Het is een combinatie van kruidige kip, sappige groenten en kleurrijke rijst. Het is een perfecte maaltijd voor een avondje thuis met familie of vrienden. Hieronder volgt het recept.

Ingrediënten:

– 2 kippenbouten
– 2 eetlepels olijfolie
– 1 theelepel paprikapoeder
– 1 theelepel komijnpoeder
– 1 theelepel kurkumapoeder
– 1 theelepel knoflookpoeder
– 1 theelepel zout
– 1 theelepel peper
– 1 ui, gesnipperd
– 2 teentjes knoflook, geperst
– 1 rode paprika, in blokjes
– 1 groene paprika, in blokjes
– 1 blik tomatenblokjes
– 1 kopje rijst

Bereidingswijze:

1. Verwarm de oven voor op 200 graden Celsius.

2. Leg de kippenbouten in een ovenschaal en besprenkel met olijfolie.

3. Meng de paprikapoeder, komijnpoeder, kurkumapoeder, knoflookpoeder, zout en peper in een kom en bestrooi de kippenbouten ermee.

4. Bak de kippenbouten in de oven gedurende 25 minuten.

5. Verwarm intussen een koekenpan met olijfolie en fruit de ui en knoflook.

6. Voeg de paprika’s toe en bak nog een paar minuten.

7. Voeg de tomatenblokjes toe en laat nog 5 minuten bakken.

8. Kook de rijst volgens de aanwijzingen op de verpakking.

9. Serveer de kippenbouten met de groenten en de rijst.

Eet smakelijk!

Marokkaanse kip met rijst

Geef een reactie

Schuiven naar boven