Marokkaanse hummus

Marokkaanse hummus is een heerlijke, smaakvolle dip die gemaakt wordt met kikkererwten, knoflook, tahin, citroensap en kruiden. Het is een heerlijke snack die je kunt serveren met pita, crackers of groenten. Deze marokkaanse hummus is een lekkere, gezonde snack die je gemakkelijk thuis kunt maken. Hieronder volgt het recept.

Ingrediënten:
– 2 blikken kikkererwten (uitgelekt en afgespoeld)
– 2 teentjes knoflook (fijngehakt)
– 2 eetlepels tahin
– 2 eetlepels citroensap
– 1 theelepel komijn
– 1 theelepel paprikapoeder
– 1 theelepel zout
– 2 eetlepels olijfolie

Bereidingswijze:

1. Doe de kikkererwten in een keukenmachine en maal tot een fijne puree.

2. Voeg de knoflook, tahin, citroensap, komijn, paprikapoeder, zout en olijfolie toe en mix tot een gladde dip.

3. Breng de hummus op smaak met extra zout, citroensap of kruiden naar smaak.

4. Serveer de marokkaanse hummus met pita, crackers of groenten.

Marokkaanse hummus

Geef een reactie

Schuiven naar boven