Mangold

Mangold is een heerlijke groente die vaak wordt gebruikt in salades, soepen en andere gerechten. Het is een veelzijdige groente die je op verschillende manieren kunt bereiden. In dit recept laten we je zien hoe je een heerlijke mangold maaltijd kunt maken.

Ingrediënten:

– 2 eetlepels olijfolie

– 1 ui, fijngesneden

– 2 teentjes knoflook, fijngesneden

– 1 theelepel gedroogde oregano

– 1 theelepel gedroogde basilicum

– 1 theelepel gedroogde tijm

– 1 theelepel paprikapoeder

– 1/2 theelepel zout

– 1/4 theelepel peper

– 1 pond mangold, gewassen en in dunne plakjes gesneden

– 1/2 kopje kippenbouillon

– 1/4 kopje olijven, in plakjes gesneden

– 1/4 kopje geroosterde pijnboompitten

Bereidingswijze:

1. Verwarm de olijfolie in een grote koekenpan op middelhoog vuur. Voeg de ui toe en bak deze 2-3 minuten.

2. Voeg de knoflook, oregano, basilicum, tijm, paprikapoeder, zout en peper toe en bak nog 1 minuut.

3. Voeg de mangold toe en bak nog 2-3 minuten.

4. Voeg de kippenbouillon toe en laat het geheel 5-7 minuten koken.

5. Voeg de olijven en pijnboompitten toe en kook nog 2-3 minuten.

6. Serveer de mangold warm.

Mangold

Geef een reactie

Schuiven naar boven