Malva pudding

Malva pudding is een heerlijk zoete, zachte pudding die in Zuid-Afrika populair is. Het is een klassieke pudding die gemaakt wordt met een combinatie van bloem, suiker, boter, melk, eieren, azijn en een speciaal ingrediënt, zoals sherry of brandewijn. De pudding wordt gebakken in een oven en heeft een zachte, romige textuur. Het is een heerlijke traktatie die perfect is als toetje of als tussendoortje. Hieronder volgt het recept voor malva pudding.

Ingrediënten:

– 2 kopjes bloem
– 1 kopje suiker
– 1/2 kopje boter
– 2 kopjes melk
– 2 eieren
– 2 eetlepels azijn
– 2 eetlepels sherry of brandewijn

Bereidingswijze:

1. Verwarm de oven voor op 180 graden Celsius.

2. Meng de bloem en suiker in een kom.

3. Voeg de boter toe en kneed het deeg tot een glad mengsel.

4. Voeg de melk, eieren, azijn en sherry of brandewijn toe en meng alles goed.

5. Vet een ovenschaal in en giet het deeg erin.

6. Bak de pudding in de oven gedurende 30-35 minuten.

7. Laat de pudding afkoelen en serveer met slagroom of ijs.

Malva pudding

Geef een reactie

Schuiven naar boven