Makkelijk babi pangang

Babi pangang is een heerlijke, kruidige Indische gerecht dat eenvoudig thuis te bereiden is. Het is een combinatie van zoete, zoute en pittige smaken die samen een heerlijke maaltijd vormen. In dit recept gebruiken we kant-en-klare babi pangang saus, wat het maken van deze maaltijd nog eenvoudiger maakt. Met slechts een paar ingrediënten en een paar minuten bereidingstijd, kun je binnen de kortste keren genieten van een heerlijke babi pangang.

Ingrediënten:

– 500 gram kant-en-klare babi pangang saus

– 500 gram varkensvlees, in blokjes gesneden

– 2 eetlepels olie

– 1 ui, fijngehakt

– 2 teentjes knoflook, fijngehakt

– 1 theelepel gemberpoeder

– 1 theelepel sambal

– 1 theelepel ketoembar

– 1 theelepel korianderpoeder

– 1 theelepel komijnpoeder

– 1 theelepel suiker

– 1 eetlepel limoensap

– 2 eetlepels pinda’s

– 2 eetlepels korianderblad, fijngehakt

Bereidingswijze:

1. Verwarm de olie in een grote pan en voeg de ui, knoflook, gemberpoeder, sambal, ketoembar, korianderpoeder, komijnpoeder en suiker toe. Bak deze ingrediënten ongeveer 5 minuten op middelhoog vuur.

2. Voeg het varkensvlees toe en bak het vlees ongeveer 10 minuten, of tot het gaar is.

3. Voeg de babi pangang saus toe en laat het geheel nog 10 minuten koken.

4. Voeg het limoensap toe en roer goed door.

5. Voeg de pinda’s toe en laat het geheel nog 5 minuten koken.

6. Serveer de babi pangang met rijst en garneer met korianderblad.

Makkelijk babi pangang

Geef een reactie

Schuiven naar boven