Mais

Mais is een veelzijdig ingrediënt dat in veel verschillende gerechten kan worden gebruikt. Het is een lekker en gezond ingrediënt dat een heerlijke smaak en textuur aan gerechten kan toevoegen. In dit recept maken we een heerlijke maïs-schotel met een knapperige korst. Het is een eenvoudig en smakelijk gerecht dat perfect is voor een weekdagavondmaaltijd.

Ingrediënten:

– 2 kopjes maïs

– 1 ui, fijngesneden
– 2 teentjes knoflook, fijngesneden
– 1 rode paprika, in blokjes
– 1 theelepel komijnpoeder
– 1 theelepel paprikapoeder
– 1/2 theelepel zout
– 1/4 theelepel peper
– 2 eetlepels olijfolie

Bereidingswijze:

1. Verwarm de oven voor op 200 graden Celsius.

2. Verhit de olijfolie in een grote koekenpan en voeg de ui en knoflook toe. Bak de ui en knoflook gedurende 3-4 minuten tot ze zacht zijn.

3. Voeg de paprika, komijnpoeder, paprikapoeder, zout en peper toe en bak nog eens 2-3 minuten.

4. Voeg de maïs toe en bak nog eens 2-3 minuten.

5. Verdeel de maïs-mengeling in een ovenschaal en zet de schaal in de oven. Bak de schotel gedurende 20-25 minuten tot de bovenkant knapperig is.

6. Serveer de maïs-schotel warm.

Mais

Geef een reactie

Schuiven naar boven