Macaroni ham kaas

Macaroni ham kaas is een klassiek gerecht dat al generaties lang wordt gegeten. Het is een eenvoudig en smakelijk gerecht dat je in een mum van tijd kunt bereiden. In dit recept gebruiken we macaroni, ham, kaas en een paar andere ingrediënten om een heerlijke maaltijd te maken. Laat je smaakpapillen maar klaar staan voor deze heerlijke macaroni ham kaas!

Ingrediënten:

– 250 gram macaroni
– 200 gram ham, in blokjes gesneden
– 200 gram geraspte kaas
– 2 eetlepels boter
– 2 eetlepels bloem
– 1 kop melk
– 1 theelepel mosterd
– 1 theelepel zout
– 1 theelepel peper

Bereidingswijze:

1. Kook de macaroni volgens de aanwijzingen op de verpakking.

2. Verwarm de oven voor op 180 graden Celsius.

3. Smelt de boter in een pan en voeg de bloem toe. Roer goed en laat het mengsel een paar minuten zachtjes koken.

4. Voeg de melk toe en roer goed. Laat het mengsel nog een paar minuten zachtjes koken.

5. Voeg de mosterd, zout en peper toe en roer goed.

6. Voeg de ham en kaas toe en roer goed.

7. Voeg de macaroni toe en roer goed.

8. Verdeel het mengsel over een ovenschaal en zet de schaal in de oven.

9. Bak de macaroni ham kaas gedurende 20-25 minuten, of totdat de bovenkant goudbruin is.

10. Serveer de macaroni ham kaas warm. Geniet ervan!

Macaroni ham kaas

Geef een reactie

Schuiven naar boven