Macaroni en kaas

Macaroni en kaas is een klassiek gerecht dat al generaties lang wordt gegeten. Het is een eenvoudig gerecht dat je met weinig ingrediënten kunt maken. In dit recept gebruiken we macaroni, kaas, boter, melk en kruiden om een heerlijke maaltijd te maken.

Ingrediënten:

– 500 gram macaroni
– 250 gram geraspte kaas
– 2 eetlepels boter
– 2 eetlepels bloem
– 2 kopjes melk
– 1 theelepel zout
– 1 theelepel peper
– 1 theelepel knoflookpoeder

Bereidingswijze:

1. Kook de macaroni volgens de aanwijzingen op de verpakking.

2. Verwarm de oven voor op 180 graden Celsius.

3. Smelt de boter in een pan en voeg de bloem toe. Roer goed en laat het mengsel een paar minuten koken.

4. Voeg de melk toe en roer goed. Laat het mengsel een paar minuten koken.

5. Voeg de kaas toe en roer goed. Laat het mengsel een paar minuten koken.

6. Voeg de kruiden toe en roer goed.

7. Voeg de macaroni toe en roer goed.

8. Giet het macaroni-kaasmengsel in een ovenschaal.

9. Bak de macaroni en kaas in de oven gedurende 20 minuten.

10. Serveer de macaroni en kaas warm.

Macaroni en kaas

Geef een reactie

Schuiven naar boven