Macaroni bolognese

Macaroni bolognese is een heerlijke Italiaanse maaltijd die je gemakkelijk thuis kunt maken. Het is een klassieker die je hele gezin zal waarderen. Deze macaroni bolognese is een heerlijke combinatie van gehakt, tomaten, kruiden en macaroni. Het is een gerecht dat je in een mum van tijd klaar hebt.

Ingrediënten:

– 500 gram gehakt
– 1 ui, fijngehakt
– 2 teentjes knoflook, fijngehakt
– 1 blikje tomatenpuree
– 1 blikje tomatenblokjes
– 1 theelepel oregano
– 1 theelepel basilicum
– 1 theelepel paprikapoeder
– 1 theelepel zout
– 1 theelepel peper
– 500 gram macaroni
– Parmezaanse kaas, geraspt

Bereidingswijze:

1. Verwarm een grote koekenpan op middelhoog vuur en voeg het gehakt toe. Bak het gehakt tot het gaar is.

2. Voeg de ui en knoflook toe en bak nog een paar minuten.

3. Voeg de tomatenpuree, tomatenblokjes, oregano, basilicum, paprikapoeder, zout en peper toe en roer goed door.

4. Laat het geheel 10 minuten zachtjes koken.

5. Kook ondertussen de macaroni volgens de aanwijzingen op de verpakking.

6. Giet de macaroni af en voeg deze toe aan de saus. Roer goed door en laat nog een paar minuten koken.

7. Serveer de macaroni bolognese met geraspte Parmezaanse kaas.

Macaroni bolognese

Geef een reactie

Schuiven naar boven