Mac cheese

Macaroni met kaas is een klassiek gerecht dat al generaties lang wordt geserveerd. Het is een eenvoudig gerecht dat je met weinig ingrediënten kunt maken. Met deze recept kun je een heerlijke macaroni met kaas maken die je hele gezin zal smullen.

Ingrediënten:

– 500 gram macaroni
– 500 ml melk
– 2 eetlepels boter
– 2 eetlepels bloem
– 200 gram geraspte kaas
– 1 theelepel mosterd
– 1 theelepel zout
– 1/2 theelepel peper

Bereidingswijze:

1. Kook de macaroni volgens de aanwijzingen op de verpakking.

2. Verwarm de melk in een pan op middelhoog vuur.

3. Smelt de boter in een andere pan op middelhoog vuur.

4. Voeg de bloem toe aan de boter en roer tot het een glad mengsel is.

5. Voeg de verwarmde melk toe aan het boter-bloemmengsel en roer tot het een glad mengsel is.

6. Voeg de geraspte kaas, mosterd, zout en peper toe aan het melk-boter-bloemmengsel en roer tot het een glad mengsel is.

7. Voeg de gekookte macaroni toe aan het kaas-mengsel en roer tot alles goed gemengd is.

8. Verwarm het macaroni-kaasmengsel op middelhoog vuur tot het warm is.

9. Serveer de macaroni met kaas warm.

Mac cheese

Geef een reactie

Schuiven naar boven