Mac & cheese

Mac & Cheese is een klassiek comfort food dat iedereen kent en waar iedereen van houdt. Het is een heerlijke combinatie van kaas, pasta en een krokante korst. Met dit recept kun je een heerlijke mac & cheese maken die je helemaal zelf kunt maken.

Ingrediënten:

– 500 gram macaroni
– 500 ml melk
– 2 eetlepels bloem
– 2 eetlepels boter
– 200 gram geraspte kaas
– 1 theelepel mosterd
– 1 theelepel paprikapoeder
– 1 theelepel knoflookpoeder
– 1 theelepel zout
– 1/2 theelepel peper

Bereidingswijze:

1. Kook de macaroni volgens de aanwijzingen op de verpakking.

2. Verwarm de melk in een pan op middelhoog vuur.

3. Voeg de bloem, boter, mosterd, paprikapoeder, knoflookpoeder, zout en peper toe aan de melk en roer goed.

4. Laat de saus 5 minuten zachtjes koken.

5. Voeg de geraspte kaas toe en roer tot de kaas is gesmolten.

6. Voeg de gekookte macaroni toe aan de saus en roer goed.

7. Verdeel de mac & cheese over 4 ovenbestendige schaaltjes.

8. Bestrooi met wat extra geraspte kaas.

9. Zet de schaaltjes in de oven op 200 graden Celsius en bak gedurende 15 minuten.

10. Serveer de mac & cheese warm.

Mac & cheese

Geef een reactie

Schuiven naar boven