Mac and cheese amerikaans

Mac and cheese is een klassiek Amerikaans gerecht dat al generaties lang wordt gegeten. Het is een heerlijke combinatie van macaroni, kaas en een krokant korstje. Dit recept is een klassieke versie van mac and cheese die je in een mum van tijd kunt maken.

Ingrediënten:

– 500 gram macaroni
– 500 ml melk
– 2 eetlepels boter
– 2 eetlepels bloem
– 200 gram geraspte kaas
– 1 theelepel mosterd
– 1 theelepel paprikapoeder
– 1/2 theelepel zout
– 1/4 theelepel peper

Bereidingswijze:

1. Kook de macaroni volgens de aanwijzingen op de verpakking.

2. Verwarm de melk in een kleine pan.

3. Smelt de boter in een grote pan en voeg de bloem toe. Roer goed en laat het mengsel een paar minuten koken.

4. Voeg de verwarmde melk toe aan het boter-bloemmengsel en roer goed. Laat het mengsel een paar minuten koken.

5. Voeg de geraspte kaas, mosterd, paprikapoeder, zout en peper toe aan het melkmengsel en roer goed. Laat het mengsel een paar minuten koken.

6. Voeg de gekookte macaroni toe aan het kaasmengsel en roer goed.

7. Verdeel het mac and cheese-mengsel over een ovenschaal en bestrooi met wat extra geraspte kaas.

8. Bak de mac and cheese in een voorverwarmde oven op 180 graden Celsius gedurende 20-25 minuten.

9. Serveer de mac and cheese warm.

Mac and cheese amerikaans

Geef een reactie

Schuiven naar boven