Luilakbollen

Luilakbollen zijn een heerlijk, traditioneel Nederlands gebak dat al generaties lang wordt gegeten. Deze luchtige, zoete bollen zijn gemaakt van een deeg dat wordt gevuld met een mengsel van suiker, boter, eieren, melk en bloem. Ze worden gebakken tot ze goudbruin en knapperig zijn. Luilakbollen zijn een perfecte traktatie voor elke gelegenheid en zijn eenvoudig te maken. Hier volgt een recept voor luilakbollen.

Ingrediënten:

– 500 gram bloem

– 250 gram boter
– 2 eieren
– 250 ml melk
– 100 gram suiker
– 1 theelepel bakpoeder
– 1 theelepel vanille extract

Bereidingswijze:

1. Verwarm de oven voor op 180 graden Celsius.

2. Meng de bloem, bakpoeder en suiker in een kom.

3. Voeg de boter toe en kneed het deeg tot het glad is.

4. Voeg de eieren, melk en vanille extract toe en kneed het deeg nogmaals.

5. Rol het deeg uit tot een dikke plak en snijd er cirkels uit met een glas.

6. Leg de cirkels op een met bakpapier beklede bakplaat.

7. Bak de luilakbollen in de oven gedurende 15-20 minuten, of tot ze goudbruin en knapperig zijn.

8. Laat de luilakbollen afkoelen en geniet ervan!

Luilakbollen

Geef een reactie

Schuiven naar boven