Luchtige tulband

Luchtige tulband is een heerlijk, luchtig gebak dat perfect is voor een speciale gelegenheid. Het is een klassiek gebak dat al eeuwenlang wordt gemaakt en dat een heerlijke smaak en textuur heeft. In dit recept leer je hoe je een luchtige tulband kunt maken met een heerlijke, krokante korst en een luchtige, zachte binnenkant.

Ingrediënten:

– 250 gram bloem
– 2 theelepels bakpoeder
– 1 theelepel zout
– 125 gram boter, gesmolten
– 2 eieren
– 125 ml melk
– 2 eetlepels suiker

Bereidingswijze:

1. Verwarm de oven voor op 180 graden Celsius.

2. Meng de bloem, bakpoeder en zout in een kom.

3. Voeg de gesmolten boter, eieren, melk en suiker toe en meng alles goed.

4. Vet een tulbandvorm in met boter en strooi er wat bloem over.

5. Giet het beslag in de vorm en bak de tulband in de oven gedurende 30-35 minuten.

6. Controleer of de tulband gaar is door er een satéprikker in te steken. Als deze er schoon uitkomt, is de tulband gaar.

7. Laat de tulband afkoelen en serveer met poedersuiker of vers fruit.

Luchtige tulband

Geef een reactie

Schuiven naar boven