Loubia

Loubia is een traditionele Marokkaanse stoofschotel die wordt bereid met kikkererwten, tomaten, kruiden en specerijen. Het is een heerlijke, smaakvolle maaltijd die eenvoudig te bereiden is. In dit recept worden kikkererwten gebruikt, maar je kunt ook andere bonen gebruiken. Dit gerecht is een geweldige manier om je familie en vrienden te verrassen met een heerlijke maaltijd.

Ingrediënten:

– 500 gram kikkererwten
– 2 uien, fijngesneden
– 2 teentjes knoflook, fijngesneden
– 2 tomaten, in blokjes gesneden
– 2 eetlepels olijfolie
– 1 theelepel komijn
– 1 theelepel paprikapoeder
– 1 theelepel kurkuma
– 1 theelepel zout
– 1 theelepel peper
– 1 eetlepel koriander, fijngesneden

Bereidingswijze:

1. Laat de kikkererwten een nacht weken in koud water.

2. Verwarm de olijfolie in een grote pan en voeg de ui en knoflook toe. Bak de ui en knoflook tot ze glazig zijn.

3. Voeg de tomaten, komijn, paprikapoeder, kurkuma, zout en peper toe en bak nog een paar minuten.

4. Voeg de kikkererwten toe en voeg water toe tot de kikkererwten net onder staan.

5. Breng aan de kook en laat het gerecht ongeveer 45 minuten zachtjes koken.

6. Voeg de koriander toe en laat nog een paar minuten koken.

7. Serveer de loubia met wat extra koriander en een lekker stukje brood.

Loubia

Geef een reactie

Schuiven naar boven