Lotek

Lotek is een Indonesisch gerecht dat bestaat uit gekookte groenten, kroepoek en een pittige saus. Het is een heerlijke, gezonde maaltijd die je in een handomdraai kunt maken. Hieronder volgt een recept voor lotek met kroepoek.

Ingrediënten:

– 2 eetlepels olie

– 2 teentjes knoflook, fijngehakt

– 1 ui, fijngehakt

– 1 theelepel gemberpoeder

– 1 theelepel kurkuma

– 1 theelepel sambal

– 1 theelepel trassi

– 1 theelepel laos

– 1 theelepel korianderpoeder

– 1 theelepel zout

– 1/2 theelepel peper

– 1/2 komkommer, in blokjes

– 1/2 wortel, in blokjes

– 1/2 paprika, in blokjes

– 1/2 kopje taugé

– 1/2 kopje kroepoek

– 1/2 kopje kokosmelk

– 1/2 kopje water

Bereidingswijze:

1. Verhit de olie in een wok of grote pan.

2. Voeg de knoflook, ui, gemberpoeder, kurkuma, sambal, trassi, laos, korianderpoeder, zout en peper toe en bak deze kruiden 1 minuut.

3. Voeg de komkommer, wortel en paprika toe en bak deze groenten 2 minuten.

4. Voeg de taugé toe en bak deze 1 minuut.

5. Voeg de kroepoek toe en bak deze 1 minuut.

6. Voeg de kokosmelk en het water toe en laat het geheel 5 minuten koken.

7. Serveer de lotek met kroepoek warm.

Lotek

Geef een reactie

Schuiven naar boven