Lomo saltado

Lomo saltado is een traditionele Peruaanse maaltijd die bestaat uit gebakken rundvlees, aardappelen, uien en tomaten. Het is een heerlijke combinatie van smaken en kleuren die een unieke smaakervaring biedt. Het is een populaire maaltijd in Peru en wordt vaak geserveerd met rijst of aardappelpuree. In dit recept leer je hoe je een heerlijke lomo saltado kunt maken.

Ingrediënten:

– 500 gram runderlappen, in blokjes gesneden

– 2 uien, in dunne ringen gesneden

– 2 tomaten, in blokjes gesneden

– 2 aardappelen, in blokjes gesneden

– 2 eetlepels olijfolie

– 2 eetlepels sojasaus

– 1 eetlepel witte wijnazijn

– 1 eetlepel gedroogde oregano

– 1 theelepel gemalen komijn

– 1 theelepel gemalen koriander

– 1 theelepel gemalen chilipeper

– Zout en peper naar smaak

Bereidingswijze:

1. Verwarm de oven voor op 200 graden Celsius.

2. Verhit de olijfolie in een grote koekenpan op middelhoog vuur.

3. Voeg de uien toe en bak ze gedurende 2-3 minuten.

4. Voeg de runderlappen toe en bak ze gedurende 5-7 minuten.

5. Voeg de tomaten, aardappelen, sojasaus, witte wijnazijn, oregano, komijn, koriander en chilipeper toe en roer alles goed door elkaar.

6. Breng op smaak met zout en peper.

7. Verdeel het mengsel over een ovenschaal en zet de schaal in de oven.

8. Bak de lomo saltado gedurende 20-25 minuten.

9. Serveer de lomo saltado met rijst of aardappelpuree.

Eet smakelijk!

Lomo saltado

Geef een reactie

Schuiven naar boven