Loempia speciaal

Loempia’s zijn een populaire snack in veel Aziatische landen. Ze zijn gemaakt van dunne, gefrituurde deegvellen gevuld met een verscheidenheid aan ingrediënten. Loempia’s kunnen worden gevuld met alles van groenten en vlees tot zoete ingrediënten. Deze speciale loempia’s zijn gevuld met een heerlijke combinatie van kip, groenten en kruiden. Ze zijn een perfecte snack voor een feestje of als een lekkere maaltijd.

Ingrediënten:

– 8 vellen gefrituurd loempia deeg
– 2 kippenborstfilets, in kleine stukjes gesneden
– 1 kopje gesneden wortelen
– 1 kopje gesneden uien
– 1 kopje gesneden paprika
– 2 eetlepels sojasaus
– 1 theelepel sesamolie
– 1 theelepel gemalen gember
– 1 theelepel knoflookpoeder
– 1 theelepel zout
– 1 theelepel peper

Bereidingswijze:

1. Verwarm de oven voor op 350 graden.

2. Verwarm een koekenpan op middelhoog vuur en voeg de kip, wortelen, uien en paprika toe. Bak de ingrediënten gedurende 5-7 minuten, of totdat de kip gaar is.

3. Voeg de sojasaus, sesamolie, gember, knoflookpoeder, zout en peper toe en roer goed om. Laat de vulling afkoelen.

4. Leg een vel loempia deeg op een werkvlak en leg een kleine hoeveelheid van de vulling in het midden. Vouw de deegvel dubbel en druk de randen goed aan om de vulling te verzegelen. Herhaal dit met de overige vellen.

5. Leg de loempia’s op een met bakpapier beklede bakplaat en bak ze gedurende 15-20 minuten, of totdat ze goudbruin en knapperig zijn.

6. Serveer de loempia’s warm met een kom sojasaus. Geniet ervan!

Loempia speciaal

Geef een reactie

Schuiven naar boven