Linzenvlaai

Linzenvlaai is een heerlijk en gezond gerecht dat je gemakkelijk thuis kunt maken. Het is een lekkere combinatie van linzen, groenten en kruiden die samen een heerlijke smaak creëren. Het is een gerecht dat je zowel warm als koud kunt eten. In dit recept leer je hoe je een heerlijke linzenvlaai kunt maken.

Ingrediënten:

– 500 gram linzen
– 2 uien, fijngesneden
– 2 teentjes knoflook, fijngesneden
– 2 wortels, in kleine stukjes gesneden
– 2 stengels selderij, in kleine stukjes gesneden
– 2 eetlepels olijfolie
– 1 theelepel komijn
– 1 theelepel kurkuma
– 1 theelepel paprikapoeder
– 1 theelepel zout
– 1/2 theelepel peper

Bereidingswijze:

1. Verwarm de oven voor op 180 graden Celsius.

2. Kook de linzen volgens de aanwijzingen op de verpakking.

3. Verhit de olijfolie in een grote pan en fruit hierin de ui, knoflook, wortel en selderij.

4. Voeg de komijn, kurkuma, paprikapoeder, zout en peper toe en roer goed door.

5. Voeg de gekookte linzen toe en roer goed door.

6. Verdeel het linzenmengsel over een ovenschaal en bak de linzenvlaai in de oven gedurende 25 minuten.

7. Serveer de linzenvlaai warm of koud.

Linzenvlaai

Geef een reactie

Schuiven naar boven