Linzen vegetarisch

Linzen zijn een heerlijke en voedzame manier om een vegetarisch gerecht te maken. Ze zijn rijk aan vezels, eiwitten en mineralen en zijn een goede bron van plantaardige voeding. In dit recept maken we een heerlijke linzenmaaltijd met een mix van kruiden en groenten. Het is een eenvoudig gerecht dat je in een mum van tijd klaar hebt.

Ingrediënten:

– 200 gram linzen
– 1 ui, fijngesneden
– 2 teentjes knoflook, fijngesneden
– 1 rode paprika, in blokjes
– 1 wortel, in plakjes
– 1 theelepel komijnpoeder
– 1 theelepel kurkuma
– 1 theelepel paprikapoeder
– 1 theelepel chilipoeder
– 1 blik tomatenblokjes
– 2 eetlepels olijfolie
– Zout en peper naar smaak

Bereidingswijze:

1. Breng de linzen in een pan met water aan de kook en kook ze volgens de aanwijzingen op de verpakking.

2. Verwarm de olijfolie in een grote pan en fruit hierin de ui en knoflook.

3. Voeg de paprika, wortel, komijnpoeder, kurkuma, paprikapoeder en chilipoeder toe en bak alles nog een paar minuten.

4. Voeg de tomatenblokjes toe en laat alles nog een paar minuten bakken.

5. Voeg de gekookte linzen toe en roer alles goed door elkaar.

6. Breng op smaak met zout en peper.

7. Serveer de linzen met wat extra olijfolie en wat verse kruiden.

Eet smakelijk!

Linzen vegetarisch

Geef een reactie

Schuiven naar boven