Linzen snel

Linzen zijn een heerlijke en gezonde manier om je maaltijd te verrijken. Ze zijn rijk aan vezels, eiwitten en mineralen en kunnen worden gebruikt in een verscheidenheid aan gerechten. Met dit recept kun je binnen een half uur een heerlijke linzenmaaltijd op tafel zetten.

Ingrediënten:

– 1 kopje gedroogde linzen
– 2 eetlepels olijfolie
– 1 ui, fijngesneden
– 2 teentjes knoflook, fijngesneden
– 1 theelepel komijn
– 1 theelepel kurkuma
– 1 theelepel paprikapoeder
– 1/2 theelepel zout
– 1/4 theelepel peper
– 1 blik tomatenblokjes
– 1/2 kopje water

Bereidingswijze:

1. Spoel de linzen af en laat ze uitlekken.

2. Verwarm de olijfolie in een grote pan op middelhoog vuur. Voeg de ui en knoflook toe en bak tot de ui glazig is.

3. Voeg de komijn, kurkuma, paprikapoeder, zout en peper toe en bak nog een minuut.

4. Voeg de linzen, tomatenblokjes en water toe en breng aan de kook.

5. Zet het vuur lager en laat de linzen ongeveer 20 minuten zachtjes koken, of totdat ze gaar zijn.

6. Breng op smaak met zout en peper en serveer.

Linzen snel

Geef een reactie

Schuiven naar boven