Linzen italiaans

Linzen Italiaans is een heerlijk, gezond en veelzijdig gerecht. Het is een perfecte maaltijd voor een drukke weekavond, omdat het snel en gemakkelijk te bereiden is. Het is een heerlijke combinatie van kruidige tomatensaus, knapperige groenten en smaakvolle linzen. Dit recept is een geweldige manier om de smaken van Italië in je keuken te brengen.

Ingrediënten:

– 2 eetlepels olijfolie

– 1 ui, fijngesneden

– 2 teentjes knoflook, fijngesneden

– 1 blik gepelde tomaten

– 1 theelepel gedroogde oregano

– 1 theelepel gedroogde basilicum

– 1/2 theelepel gedroogde rozemarijn

– 1/2 theelepel gedroogde tijm

– 1/2 theelepel chilipoeder

– 1/2 theelepel zout

– 1/4 theelepel peper

– 1 kopje linzen, gewassen en afgespoeld

– 2 kopjes groentebouillon

– 1/2 kopje geraspte Parmezaanse kaas

– 1/4 kopje fijngehakte verse peterselie

Bereidingswijze:

1. Verwarm de olijfolie in een grote pan op middelhoog vuur. Voeg de ui toe en bak deze 2-3 minuten tot deze zacht is.

2. Voeg de knoflook toe en bak nog 1 minuut.

3. Voeg de gepelde tomaten, oregano, basilicum, rozemarijn, tijm, chilipoeder, zout en peper toe en roer goed.

4. Voeg de linzen toe en roer goed.

5. Voeg de groentebouillon toe en breng aan de kook.

6. Zet het vuur lager en laat het gerecht 15-20 minuten zachtjes koken, of tot de linzen gaar zijn.

7. Voeg de Parmezaanse kaas en de peterselie toe en roer goed.

8. Serveer warm met extra Parmezaanse kaas en peterselie.

Linzen italiaans

Geef een reactie

Schuiven naar boven