Limburgs zuurvlees

Limburgs zuurvlees is een traditionele Nederlandse stoofschotel die al eeuwenlang wordt bereid in de provincie Limburg. Het is een heerlijke, smaakvolle maaltijd die gemaakt wordt met rundvlees, uien, wortelen, kruiden en een zure saus. Het is een eenvoudig gerecht dat eenvoudig te bereiden is en dat een heerlijke smaak heeft. Hieronder volgt een recept voor het maken van Limburgs zuurvlees.

Ingrediënten:

– 1 kg runderlappen
– 2 uien, gesnipperd
– 2 wortelen, in plakjes
– 2 laurierblaadjes
– 2 takjes tijm
– 2 eetlepels suiker
– 2 eetlepels azijn
– 2 eetlepels tomatenpuree
– 2 eetlepels bloem
– 2 eetlepels boter
– 2 eetlepels olijfolie
– Zout en peper naar smaak

Bereidingswijze:

1. Verwarm de oven voor op 180 graden Celsius.

2. Verhit de boter en olijfolie in een grote braadpan en voeg de uien toe. Bak de uien tot ze glazig zijn.

3. Voeg de runderlappen toe en bak deze aan beide kanten goudbruin.

4. Voeg de wortelen, laurierblaadjes, tijm, suiker, azijn, tomatenpuree, bloem, zout en peper toe. Roer alles goed door elkaar.

5. Breng het geheel aan de kook en laat het vervolgens ongeveer 1,5 uur zachtjes stoven in de oven.

6. Serveer het Limburgs zuurvlees met aardappelpuree of gekookte aardappelen.

Limburgs zuurvlees

Geef een reactie

Schuiven naar boven