Likkepot is een traditioneel Nederlands gerecht dat al eeuwenlang wordt gegeten. Het is een eenvoudig maar smakelijk gerecht dat bestaat uit aardappelen, uien, spek en kruiden. Het is een heerlijke maaltijd die gemakkelijk te maken is en die iedereen kan genieten. Hieronder volgt het recept voor likkepot.
Ingrediënten:
– 1 kg aardappelen, geschild en in blokjes gesneden
– 2 uien, gesnipperd
– 100 gram spek, in blokjes gesneden
– 2 eetlepels boter
– 2 eetlepels bloem
– 1 theelepel zout
– 1 theelepel peper
– 1 theelepel nootmuskaat
– 1 theelepel kruidnagel
Bereidingswijze:
1. Verwarm de oven voor op 200 graden Celsius.
2. Smelt de boter in een grote pan en voeg de uien toe. Bak de uien tot ze glazig zijn.
3. Voeg de spekblokjes toe en bak deze mee tot ze goudbruin zijn.
4. Voeg de bloem toe en roer goed.
5. Voeg de aardappelblokjes toe en roer goed.
6. Voeg de kruiden toe en roer goed.
7. Voeg wat water toe en breng het geheel aan de kook.
8. Laat het geheel 10 minuten zachtjes koken.
9. Giet het geheel in een ovenschaal en zet de schaal in de oven.
10. Bak de likkepot in de oven gedurende 30 minuten.
11. Serveer de likkepot met wat extra boter en een salade.
Eet smakelijk!