Libanees brood

Libanese brood is een heerlijk, knapperig en luchtig brood dat vaak wordt gebruikt als basis voor veel Libanese gerechten. Het is gemaakt van bloem, zout, suiker, gist en water. Het is een eenvoudig recept dat je thuis kunt maken. Hieronder volgt een recept voor Libanees brood.

Ingrediënten:

– 500 gram bloem

– 2 theelepels zout

– 2 theelepels suiker

– 1 pakje droge gist

– 300 ml lauw water

Bereidingswijze:

1. Doe de bloem, zout, suiker en gist in een kom en meng goed.

2. Voeg het lauwe water toe en kneed het deeg tot het glad en elastisch is.

3. Laat het deeg ongeveer een uur rijzen in een warme, vochtige omgeving.

4. Verdeel het deeg in 8 gelijke stukken en vorm er ronde broodjes van.

5. Leg de broodjes op een met bloem bestoven bakplaat en laat ze nog een half uur rijzen.

6. Bak de broodjes in een oven van 200 graden Celsius gedurende 20-25 minuten.

7. Haal de broodjes uit de oven en laat ze afkoelen.

Geniet van je heerlijke Libanese brood!

Libanees brood

Geef een reactie

Schuiven naar boven