Lepelgebak

Lepelgebak is een heerlijk en eenvoudig dessert dat je in een handomdraai kunt maken. Het is een lekker en luchtig gebak dat je kunt serveren met een verscheidenheid aan sauzen, zoals chocoladesaus, karamel of aardbeienjam. In dit recept leer je hoe je een heerlijk lepelgebak kunt maken met een knapperige korst en een luchtige, romige vulling.

Ingrediënten:

– 250 gram bloem
– 2 eetlepels suiker
– 1 theelepel bakpoeder
– 1/2 theelepel zout
– 125 gram koude boter, in kleine stukjes
– 2 eetlepels koud water
– 2 eieren
– 250 ml melk
– 2 eetlepels vanille-extract

Bereidingswijze:

1. Verwarm de oven voor op 180 graden Celsius.

2. Meng in een kom de bloem, suiker, bakpoeder en zout.

3. Voeg de koude boter toe en kneed het met je vingers tot een kruimelig deeg.

4. Voeg het koude water toe en kneed het deeg tot een bal.

5. Rol het deeg uit op een met bloem bestoven werkvlak tot een lap van ongeveer 1 cm dik.

6. Vet een ovenschaal in en leg het deeg erin.

7. Klop in een kom de eieren, melk en vanille-extract.

8. Giet het mengsel over het deeg in de ovenschaal.

9. Bak het gebak in de oven gedurende 25-30 minuten, of totdat het goudbruin is.

10. Laat het gebak afkoelen en serveer het met een saus naar keuze.

Lepelgebak

Geef een reactie

Schuiven naar boven