Lentesoep

Lentesoep is een heerlijke manier om de lente te vieren. Deze soep is gemaakt met een verscheidenheid aan seizoensgebonden groenten, waaronder wortelen, prei, selderij en courgette. Het is een heerlijke, voedzame maaltijd die je hele gezin zal waarderen. Hieronder volgt het recept voor deze heerlijke lentesoep.

Ingrediënten:

– 2 eetlepels olijfolie

– 2 uien, gesnipperd

– 2 teentjes knoflook, geperst

– 2 wortels, in plakjes

– 2 stengels prei, in ringen

– 2 stengels selderij, in ringen

– 1 courgette, in plakjes

– 1 blikje tomatenpuree

– 1 liter groentebouillon

– 1 theelepel tijm

– 1 theelepel oregano

– Zout en peper naar smaak

Bereidingswijze:

1. Verwarm de olijfolie in een grote soeppan op middelhoog vuur. Voeg de ui en knoflook toe en bak tot de ui glazig is.

2. Voeg de wortelen, prei, selderij en courgette toe en bak nog een paar minuten.

3. Voeg de tomatenpuree, groentebouillon, tijm en oregano toe en breng aan de kook.

4. Laat de soep zachtjes koken tot de groenten gaar zijn.

5. Breng op smaak met zout en peper.

6. Serveer de soep met een stukje stokbrood.

Geniet van deze heerlijke lentesoep!

Lentesoep

Geef een reactie

Schuiven naar boven