Lemon drizzle cake

Lemon Drizzle Cake is een heerlijke, zachte cake met een frisse citroensmaak. Het is een eenvoudig te maken cake die perfect is voor een kopje thee of als dessert. De cake wordt gegarneerd met een lekkere citroen glazuur, waardoor het een heerlijke, zoete traktatie is. Hieronder volgt het recept voor Lemon Drizzle Cake.

Ingrediënten:

– 225 gram boter, op kamertemperatuur
– 225 gram suiker
– 4 eieren
– 225 gram zelfrijzend bakmeel
– 2 theelepels bakpoeder
– 2 eetlepels citroensap
– 2 eetlepels citroenrasp

Voor de glazuur:

– 2 eetlepels citroensap
– 75 gram poedersuiker

Bereidingswijze:

1. Verwarm de oven voor op 180 graden Celsius.

2. Klop de boter en suiker in een kom tot een luchtig mengsel.

3. Voeg de eieren toe en klop tot een glad mengsel.

4. Voeg het zelfrijzend bakmeel, bakpoeder, citroensap en citroenrasp toe en meng tot een glad beslag.

5. Vet een cakevorm in en giet het beslag erin.

6. Bak de cake in de oven gedurende 30-35 minuten, of totdat een satéprikker er schoon uitkomt.

7. Laat de cake afkoelen.

8. Meng de ingrediënten voor de glazuur in een kom.

9. Giet de glazuur over de cake en laat het even intrekken.

10. Serveer de cake en geniet ervan!

Lemon drizzle cake

Geef een reactie

Schuiven naar boven