Lemon cheesecake

Lemon cheesecake is een heerlijke, frisse taart die perfect is voor een zomerse picknick of een verjaardagsfeestje. Deze taart is gemaakt met een krokante bodem, een romige citroenvulling en een luchtige topping. Het is een heerlijke combinatie van zoet en zuur. Met dit recept kun je een heerlijke lemon cheesecake maken die iedereen zal smullen.

Ingrediënten:

– 200 gram digestive koekjes
– 100 gram boter
– 500 gram roomkaas
– 200 ml slagroom
– 150 gram suiker
– 2 eetlepels citroensap
– 1 eetlepel citroenrasp
– 1 theelepel vanille extract

Bereidingswijze:

1. Verwarm de oven voor op 180 graden Celsius.

2. Verkruimel de koekjes en meng deze met de gesmolten boter.

3. Verdeel het koekjesmengsel over de bodem van een springvorm en druk het aan.

4. Bak de bodem in de oven voor 10 minuten.

5. Klop de roomkaas, slagroom, suiker, citroensap, citroenrasp en vanille extract in een kom tot een glad mengsel.

6. Giet het mengsel over de koekbodem en bak de taart nog eens 25 minuten in de oven.

7. Laat de taart afkoelen en serveer deze met wat extra citroenrasp.

Lemon cheesecake

Geef een reactie

Schuiven naar boven