Lekkere broodjes zijn een heerlijke snack of maaltijd. Ze zijn makkelijk te maken en kunnen worden gevuld met allerlei verschillende ingrediënten. In dit recept leer je hoe je heerlijke broodjes kunt maken met een knapperige korst en een zachte, smeuïge binnenkant.
Ingrediënten:
– 500 gram bloem
– 2 theelepels zout
– 2 theelepels suiker
– 2 theelepels gist
– 2 eetlepels olijfolie
– 300 ml lauw water
– Fijngehakte groenten naar keuze
– Fijngehakte kaas naar keuze
– Eventueel andere ingrediënten naar keuze
Bereidingswijze:
1. Meng de bloem, zout, suiker en gist in een kom.
2. Voeg de olijfolie toe en kneed het deeg met je handen.
3. Voeg het lauwe water toe en kneed het deeg nog een paar minuten.
4. Laat het deeg een uur rusten in een kom met een theedoek eroverheen.
5. Verdeel het deeg in 8 gelijke stukken en rol deze uit tot plakken.
6. Leg de plakken op een met bakpapier beklede bakplaat.
7. Verdeel de groenten en kaas over de plakken.
8. Vouw de plakken dubbel en druk de randen goed aan.
9. Bak de broodjes in een voorverwarmde oven op 200 graden Celsius gedurende 20 minuten.
10. Laat de broodjes afkoelen en geniet ervan!