Layout

Layout is een belangrijk onderdeel van het ontwerpen van een website. Het is belangrijk om een goede layout te hebben om ervoor te zorgen dat de website er professioneel uitziet en gemakkelijk te navigeren is. Hieronder volgt een recept voor het maken van een goede layout.

Stap 1: Bepaal de doelen van de website. Wat is de bedoeling van de website? Wat wil je dat de bezoekers doen? Dit zal je helpen bij het bepalen van de structuur van de website.

Stap 2: Bepaal de structuur van de website. Bedenk hoe je de pagina’s wilt organiseren. Welke pagina’s wil je op de homepage hebben? Welke pagina’s wil je in de navigatiebalk hebben?

Stap 3: Kies een kleurenschema. Kies een kleurenschema dat past bij de doelen van de website. Kies kleuren die de bezoekers aantrekken en die de website er professioneel uit laten zien.

Stap 4: Kies een lettertype. Kies een lettertype dat gemakkelijk te lezen is en dat past bij de doelen van de website.

Stap 5: Kies een achtergrond. Kies een achtergrond die past bij de doelen van de website.

Stap 6: Kies afbeeldingen. Kies afbeeldingen die passen bij de doelen van de website.

Stap 7: Test de layout. Test de layout om er zeker van te zijn dat de website er professioneel uitziet en gemakkelijk te navigeren is.

Met deze stappen kun je een goede layout maken voor je website. Als je deze stappen volgt, zal je website er professioneel uitzien en gemakkelijk te navigeren zijn.

Layout

Geef een reactie

Schuiven naar boven