Lasagnette

Lasagnette is een heerlijk Italiaans gerecht dat bestaat uit lagen pasta, saus en kaas. Het is een geweldige manier om een heerlijke maaltijd te maken die iedereen zal genieten. Met dit recept kun je een heerlijke lasagnette maken die je hele gezin zal waarderen.

Ingrediënten:

– 500 gram lasagnevellen
– 500 gram gehakt
– 1 ui, fijngehakt
– 2 teentjes knoflook, fijngehakt
– 1 blik tomatenpuree
– 1 blik tomatenblokjes
– 1 theelepel oregano
– 1 theelepel basilicum
– 1 theelepel paprikapoeder
– 1 theelepel zout
– 1 theelepel peper
– 2 eetlepels olijfolie
– 200 gram geraspte kaas

Bereidingswijze:

1. Verwarm de oven voor op 200 graden Celsius.

2. Verhit de olijfolie in een grote koekenpan en voeg de ui en knoflook toe. Bak de ui en knoflook tot ze glazig zijn.

3. Voeg het gehakt toe en bak het gehakt tot het gaar is.

4. Voeg de tomatenpuree, tomatenblokjes, oregano, basilicum, paprikapoeder, zout en peper toe en roer alles goed door elkaar. Laat het geheel 10 minuten zachtjes koken.

5. Neem een ovenschaal en vet deze in met wat olijfolie.

6. Begin met het maken van de lasagnette door een laag lasagnevellen in de ovenschaal te leggen.

7. Voeg hierop een laag van het gehaktmengsel toe en strooi hier wat geraspte kaas over.

8. Herhaal deze stappen totdat je geen ingrediënten meer hebt.

9. Strooi de rest van de geraspte kaas over de bovenste laag.

10. Bak de lasagnette in de oven gedurende 25-30 minuten totdat de bovenkant goudbruin is.

11. Laat de lasagnette afkoelen en serveer.

Eet smakelijk!

Lasagnette

Geef een reactie

Schuiven naar boven