Lasagne

Lasagne is een heerlijk Italiaans gerecht dat al eeuwenlang wordt gegeten. Het is een gerecht dat bestaat uit verschillende lagen pasta, saus en kaas. Het is een gerecht dat je op verschillende manieren kunt bereiden, maar hier volgt een recept voor een klassieke lasagne met bechamelsaus.

Ingrediënten:

– 500 gram lasagnebladen
– 500 gram gehakt
– 1 ui, fijngehakt
– 2 teentjes knoflook, fijngehakt
– 1 blik tomatenpuree
– 1 blik tomatenblokjes
– 1 theelepel oregano
– 1 theelepel basilicum
– 1 theelepel paprikapoeder
– 1 theelepel zout
– 1 theelepel peper
– 2 eetlepels olijfolie
– 500 ml melk
– 50 gram boter
– 50 gram bloem
– 100 gram geraspte kaas

Bereidingswijze:

1. Verwarm de oven voor op 180 graden.

2. Verhit de olijfolie in een grote pan en voeg de ui en knoflook toe. Bak deze een paar minuten totdat de ui glazig is.

3. Voeg het gehakt toe en bak het gehakt totdat het gaar is.

4. Voeg de tomatenpuree, tomatenblokjes, oregano, basilicum, paprikapoeder, zout en peper toe en roer alles goed door elkaar. Laat het geheel 10 minuten zachtjes koken.

5. Maak ondertussen de bechamelsaus. Smelt de boter in een pan en voeg de bloem toe. Roer goed en voeg al roerend de melk toe. Laat de saus al roerend 5 minuten zachtjes koken.

6. Vet een ovenschaal in met wat olijfolie.

7. Begin met een laag lasagnebladen, gevolgd door een laag gehaktsaus. Bestrooi de saus met wat geraspte kaas.

8. Voeg een tweede laag lasagnebladen toe, gevolgd door een laag bechamelsaus. Bestrooi de saus met wat geraspte kaas.

9. Herhaal deze stappen totdat je geen ingrediënten meer hebt. Eindig met een laag lasagnebladen en bestrooi deze met geraspte kaas.

10. Bak de lasagne in de oven gedurende 30 minuten.

11. Serveer de lasagne meteen.

Lasagne

Geef een reactie

Schuiven naar boven