Lasagne zonder bechamelsaus

Lasagne is een heerlijk Italiaans gerecht dat al generaties lang wordt geserveerd. Het is een gerecht dat veel mensen graag eten, maar het kan ook op verschillende manieren worden bereid. In dit recept laten we je zien hoe je een heerlijke lasagne kunt maken zonder bechamelsaus.

Ingrediënten:

– 500 gram lasagnebladen
– 500 gram gehakt
– 1 ui, fijngehakt
– 2 teentjes knoflook, fijngehakt
– 1 blik tomatenblokjes
– 1 blik tomatenpuree
– 1 theelepel oregano
– 1 theelepel basilicum
– 1 theelepel paprikapoeder
– 1 theelepel zout
– 1 theelepel peper
– 200 gram geraspte kaas

Bereidingswijze:

1. Verwarm de oven voor op 180 graden Celsius.

2. Bak het gehakt samen met de ui en knoflook in een koekenpan.

3. Voeg de tomatenblokjes, tomatenpuree, oregano, basilicum, paprikapoeder, zout en peper toe en laat het geheel 10 minuten zachtjes koken.

4. Neem een ovenschaal en beleg de bodem met lasagnebladen.

5. Verdeel hierover de helft van het gehaktmengsel.

6. Bestrooi met de helft van de geraspte kaas.

7. Leg hierover weer lasagnebladen en verdeel hierover de rest van het gehaktmengsel.

8. Bestrooi met de rest van de geraspte kaas.

9. Leg hierover weer lasagnebladen.

10. Bak de lasagne in de oven gedurende 25 minuten.

11. Serveer de lasagne meteen.

Eet smakelijk!

Lasagne zonder bechamelsaus

Geef een reactie

Schuiven naar boven