Lasagne spinazie zalm

Lasagne spinazie zalm is een heerlijke maaltijd die je gemakkelijk thuis kunt maken. Het is een lekkere combinatie van zalm, spinazie en kaas, die samen een heerlijke smaak en textuur geven. Deze lasagne is een perfecte maaltijd voor een avondje thuis met familie of vrienden. Hieronder volgt het recept.

Ingrediënten:

– 500 gram lasagnebladen
– 500 gram gerookte zalm
– 500 gram spinazie
– 2 uien, fijngesneden
– 2 teentjes knoflook, fijngesneden
– 2 eetlepels olijfolie
– 500 ml kookroom
– 200 gram geraspte kaas
– Zout en peper naar smaak

Bereidingswijze:

1. Verwarm de oven voor op 180 graden Celsius.

2. Verhit de olijfolie in een grote pan en voeg de ui en knoflook toe. Bak de ui en knoflook tot ze zacht zijn.

3. Voeg de spinazie toe en bak deze tot de spinazie geslonken is.

4. Voeg de kookroom toe en breng het geheel aan de kook. Laat het geheel 5 minuten zachtjes koken.

5. Voeg de gerookte zalm toe en laat het geheel nog 5 minuten zachtjes koken.

6. Breng op smaak met zout en peper.

7. Vet een ovenschaal in en leg een laag lasagnebladen op de bodem.

8. Voeg een laag van de spinazie-zalm saus toe en strooi er wat geraspte kaas over.

9. Herhaal dit proces totdat alle ingrediënten op zijn.

10. Bestrooi de bovenste laag met geraspte kaas.

11. Bak de lasagne in de oven gedurende 25-30 minuten, of totdat de bovenkant goudbruin is.

12. Laat de lasagne afkoelen en serveer.

Eet smakelijk!

Lasagne spinazie zalm

Geef een reactie

Schuiven naar boven