Lasagna

Lasagna is een heerlijk Italiaans gerecht dat al generaties lang wordt geserveerd. Het is een gerecht dat bestaat uit verschillende lagen pasta, saus en kaas. Het is een gerecht dat veel mensen graag eten, omdat het zo smakelijk en voedzaam is. Hieronder volgt een recept voor een heerlijke lasagna met een korte intro.

Ingrediënten:

– 500 gram lasagnebladen
– 500 gram gehakt
– 2 uien, fijngesneden
– 2 teentjes knoflook, fijngesneden
– 2 blikken tomatenpuree
– 500 ml kookroom
– 500 gram geraspte kaas
– 2 eetlepels olijfolie
– 1 theelepel oregano
– 1 theelepel basilicum
– Zout en peper naar smaak

Bereidingswijze:

1. Verwarm de oven voor op 180 graden Celsius.

2. Verhit de olijfolie in een grote koekenpan en voeg de ui en knoflook toe. Bak deze ongeveer 5 minuten totdat de ui glazig is.

3. Voeg het gehakt toe en bak het gehakt totdat het gaar is.

4. Voeg de tomatenpuree, kookroom, oregano, basilicum, zout en peper toe en roer alles goed door elkaar. Laat het geheel ongeveer 10 minuten zachtjes koken.

5. Vet een ovenschaal in met wat olijfolie.

6. Leg een laag lasagnebladen in de ovenschaal.

7. Voeg een laag van de gehaktmengeling toe en strooi er wat geraspte kaas over.

8. Herhaal deze stappen totdat alle ingrediënten op zijn.

9. Bestrooi de bovenste laag met geraspte kaas.

10. Bak de lasagna in de oven gedurende ongeveer 30 minuten totdat de bovenkant goudbruin is.

11. Laat de lasagna afkoelen en serveer.

Eet smakelijk!

Lasagna

Geef een reactie

Schuiven naar boven