Lasagna bolognese

Lasagna bolognese is een klassieke Italiaanse ovenschotel die al generaties lang wordt geserveerd. Het is een heerlijke combinatie van pasta, saus en kaas die ervoor zorgt dat iedereen aan tafel smult. In dit recept leer je hoe je een heerlijke lasagna bolognese maakt.

Ingrediënten:

– 500 gram gehakt
– 1 ui, fijngesneden
– 2 teentjes knoflook, fijngesneden
– 1 blik tomatenblokjes
– 1 blik tomatenpuree
– 1 theelepel oregano
– 1 theelepel basilicum
– 1 theelepel tijm
– 1 theelepel paprikapoeder
– 1 theelepel zout
– 1 theelepel peper
– 500 gram lasagnebladen
– 500 gram geraspte kaas

Bereidingswijze:

1. Verwarm de oven voor op 200 graden Celsius.

2. Verhit een grote koekenpan en bak het gehakt samen met de ui en knoflook.

3. Voeg de tomatenblokjes, tomatenpuree, oregano, basilicum, tijm, paprikapoeder, zout en peper toe en laat het geheel 10 minuten zachtjes koken.

4. Leg een laag lasagnebladen in een ovenschaal.

5. Giet de helft van de saus over de lasagnebladen.

6. Bestrooi met de helft van de geraspte kaas.

7. Leg hier weer een laag lasagnebladen op.

8. Giet de rest van de saus over de lasagnebladen.

9. Bestrooi met de rest van de geraspte kaas.

10. Bak de lasagna bolognese in de oven gedurende 25 minuten.

11. Serveer de lasagna bolognese meteen.

Lasagna bolognese

Geef een reactie

Schuiven naar boven