Larb

Larb is een Thaise gerecht dat bestaat uit gehakt, kruiden en groenten. Het is een heerlijke, smaakvolle maaltijd die gemakkelijk te maken is. In dit recept zullen we een klassieke larb maken met kip, maar je kunt ook andere soorten vlees of zelfs tofu gebruiken.

Ingrediënten:

– 500 gram kipfilet, in kleine stukjes gesneden
– 2 eetlepels olijfolie
– 2 eetlepels vissaus
– 2 eetlepels limoensap
– 2 eetlepels rijstwijnazijn
– 2 eetlepels suiker
– 2 teentjes knoflook, fijngehakt
– 1 eetlepel gedroogde chilipepers
– 1 eetlepel korianderpoeder
– 1 eetlepel komijnpoeder
– 1 eetlepel gemberpoeder
– 1 eetlepel kurkuma
– 1 eetlepel sesamolie
– 1/2 komkommer, in kleine stukjes gesneden
– 1/2 rode paprika, in kleine stukjes gesneden
– 1/2 rode ui, fijngehakt
– 1/2 bosje koriander, fijngehakt
– 1/2 bosje basilicum, fijngehakt
– 1/2 bosje mint, fijngehakt
– 1/2 bosje lente-uitjes, fijngehakt

Bereidingswijze:

1. Verwarm de olijfolie in een grote koekenpan op middelhoog vuur. Voeg de kip toe en bak het vlees in ongeveer 5 minuten gaar.

2. Voeg de vissaus, limoensap, rijstwijnazijn, suiker, knoflook, chilipepers, korianderpoeder, komijnpoeder, gemberpoeder, kurkuma en sesamolie toe aan de pan en roer alles goed door. Laat het geheel nog 5 minuten koken.

3. Voeg de komkommer, paprika, ui, koriander, basilicum, mint en lente-uitjes toe aan de pan en roer alles goed door. Laat het geheel nog 5 minuten koken.

4. Serveer de larb met rijst of gebakken aardappelen. Geniet ervan!

Larb

Geef een reactie

Schuiven naar boven